Artikelen

M.R.

Liesbeth coacht mij in mijn persoonlijke, zakelijke en maatschappelijke leven. Geboren in een politiek gezin in het midden oosten, heb ik als een klein meisje onbewust veel meegemaakt. Opgegroeid in een complex gezin, welke uiteindelijk slachtoffer werd van politieke macht, waarvan de gevolgen, de bron vormen van mijn diepste gevoel van ongerechtigheid.
Vanaf mijn 22e ben ik in Nederland een nieuw leven begonnen. Na ruim 15 jaar, in 2016 ben ik in contact gekomen met Liesbeth. Als een hoogopgeleide vrouw, niet afkomstig uit Nederland, had ik veel bagage die mijn draagkracht in het leven, mijn relaties met mijn geliefden en mijn werk in de Nederlandse samenleving beïnvloede.
Met behulp van Liesbeth heb ik mijzelf leren kennen. We hebben samen mijn leven in kaart gebracht, alle gebeurtenissen doorgenomen en stil gestaan bij mijn verliezen en de effecten daarvan. De oer pijnen (zoals Liesbeth zegt) heb ik gevoeld. Ik heb leren rouwen en leren herkennen wat ik voel en waar dat gevoel vandaan komt. De link tussen mijn gedrag nu en de gebeurtenissen in het verleden.
Na twee jaar hard werken had ik de feiten op een rijtje. Ik besefte op een gegeven moment, hoe pijnlijk het ook was, dat het systeem waarin ik was opgegroeid, een slachtoffer was van ongerechtigheid. Ik heb daarnaast geleerd dat het niet de bedoeling was om mij als slachtoffer te blijven gedragen. Ik mag slachtoffer zijn, maar ik wil mij niet als slachtoffer gedragen.

Ik heb geleerd wie ik ben en wat ik in mijn bagage heb. De orde heeft mij geholpen om te durven te gaan staan en mijn plek in het leven in te nemen. Hoewel het nog steeds erg spannend is om in mijzelf te geloven en stevig te blijven staan.

Liesbeth is analytisch, oprecht, uitstekend in haar vak en een inspirerende vrouw. Als life coach confronteert ze mij regelmatig met mijzelf. Ze herinnert mij elke keer aan mijn eigen kracht. Ze heeft mij geleerd om mijn plek in het leven in te nemen. Stoppen met bedelen en het leven gaan leven in plaats van overleven.

Ik geloof dat ze een cadeau is van God, die mij gegeven is om alles uit het leven te kunnen halen en gelukkig te kunnen leven. Ik ben onderweg en ontzettend dankbaar hiervoor.

Haar coaching is niet noodzakelijk meer, maar het geeft mij de nodige duwtjes en support die ik vaak nog nodig heb om door de uitdagingen in mijn leven te komen. Onderstaande quote heeft ze een keer aan mij gegeven:

“Wat voor ons ligt en wat achter ons ligt, is niets in vergelijking met wat in ons ligt”  Ralph Waldo Emerson.

Hier geloof ik in.

Bedankt Liesbeth voor de goede zorg, wijze woorden en de inspiratie.

Mariska HofflandM.R.

Ineke

De therapie bij Liesbeth heeft mij geholpen mijn gedragingen en patronen te doorbreken. De familieopstellingen maakten veel duidelijk, waren confronterend, maar werkte ‘helend’. Na iedere afspraak stond ik altijd met een goed gevoel buiten. Ze heeft me moed gegeven om in mezelf te geloven en me geleerd zelf verantwoordelijkheid te nemen voor wie ik ben. Door te verbinden durf ik weer te voelen en kies ik ervoor om in het ‘hier en nu’ te zijn. Daardoor kan ik weer genieten. Dat voelt goed.

Mariska HofflandIneke

A.R.

Mijn man en ik begonnen bij Liesbeth met relatietherapie. Heel veel emotie, onbegrip en angst kwamen omhoog maar Liesbeth heeft ons doen inzien en geleerd dat je met gevoel, duidelijkheid, communicatie, veranderingen in tijd, personen en gebeurtenissen dicht bij jezelf moet blijven. Met genoeg handvatten en duidelijkheid die wij hebben gekregen, zijn mijn man en ik verder gegaan. Beiden hebben wij de gesprekken als erg prettig ervaren.

Daarna heb ik individuele therapie gedaan bij Liesbeth. Iedere keer was er een hartelijk welkom, met een heerlijke kop thee of koffie niet te vergeten! Ik heb kunnen rouwen over een traumatische ervaring uit mijn kindertijd en daardoor kan ik in mijn huidige leven beter leven.  Ik ben erdoor verzacht. Hoe bizar,ongeloofwaardig en confronterend het voor mij soms ook was.

Liesbeth is een kei in haar vak. Ik bewonder haar in haar werkzaamheden. De uitleg, het gevoel, haar luisterend oor, de oplossingen, de herkenning, erkenning, tips en handvatten die ik van haar heb gekregen hebben mij enorm geholpen. Met dit alles voel ik mij nog sterker geworden, kan ik de toekomst aan en mijn pad verder bewandelen.

Dank je wel. Je bent voor mij een bijzonder persoon!

Mariska HofflandA.R.

Jolanda

Ik kom sinds oktober 2018 bij Liesbeth in de praktijk. Al tijdens het eerste contact voelde ik mij begrepen. Zij had geen wachtlijst en nog diezelfde week kon ik bij haar terecht voor een intake.

Er was meteen een goede ‘klik’. Wat mij tijdens de therapie sessies heel erg goed doet, is dat ik vrij uit mijn gevoelens, gedachten en belemmeringen kan delen. Liesbeth heeft geen oordeel. Ze helpt me de uitdagingen waar ik mee te dealen heb in perspectief te plaatsen. Ze hebben daardoor een plaats gekregen in mijn leven en ik weet weer wat ik wil. De eerste periode kwam ik tweewekelijks bij Liesbeth. Al vrij snel kwam er weer meer balans in mijn leven. Zij heeft me geholpen stappen te zetten in het afmaken/afronden van onaffe zaken. Dat geeft mij houvast, kaders. Ik kon en kan weer verder.

Door de therapie heb ik besluiten genomen, heb ik actie ondernomen en ben ik blij dat ik ben waar ik ben. En dat in een tijdsbestek van 4 maanden. Op sommige momenten, als er voor mij weer spannende dingen te gebeuren staan maak ik een afspraak met haar om weer even te ‘herijken’. Ben ik nog op de goede weg? Zij wijst mij niet welke weg ik moet gaan, maar door haar vraagstelling en haar kennis over hoe het nou eenmaal werkt bij, met en tussen mensen en hun onderlinge relaties, kan ik zelf weer bepalen hoe ik verder wil.

Kortom, Liesbeth is een vakvrouw, met het hart op de juiste plek.

 

Mariska HofflandJolanda

Tessel en Pascal

Mijn man en ik hebben samen gesprekken gevoerd bij Liesbeth.
Wij hebben de gesprekken als zeer prettig ervaren omdat Liesbeth erg sterk is in het snel naar de kern kunnen gaan zonder dat er stappen worden overgeslagen. Het is erg prettig om gecoacht te worden zonder teveel tijd te spenderen aan bijzaken. Liesbeth kan partijloos ieder de erkenning geven die nodig is om je  veilig en gehoord te voelen. De gesprekken hebben ons twee zaken gebracht. Enerzijds een betere communicatie en inzicht in onze dynamiek. Anderzijds een helder inzicht wat bij ons als koppel hoort en waar wij samen verantwoordelijk voor zijn en wat bij ons als individu hoort waar wij zelf verantwoordelijk voor zijn.

Mariska HofflandTessel en Pascal