Liefde is
vooral luisteren in stilte

Uit: Liefde, de mooiste citaten van Antoine de Saint-Exupéry

Relatietherapie

Tijdelijk professionele hulp vragen voor je relatie is een kwetsbare en tegelijk krachtige stap. Waarschijnlijk is dit het moment waarop er sprake is van een emotionele verwijdering tussen jou en je partner die niet langer draagbaar is. Ik help jullie graag de liefde voor elkaar weer beschikbaar te maken en in te zetten voor de relatie.

De basis van waaruit ik met koppels werk is de gestaltpsychologie. Dat betekent dat ik me richt op de wisselwerking tussen jullie, zoals zich dat tijdens een sessie voordoet. Daarbij gebruik ik de EFT-methode om te helpen onderzoeken en ervaren in welke communicatiepatronen jullie verstrikt zijn geraakt en hoe jullie daar weer uit kunnen stappen.

De ‘emotionally focused’-therapy (EFT) is een methode van relatietherapie waarbij jullie drie fasen doorlopen om weer tot een liefdevolle en gezonde communicatie te komen. Op de website www.eft.nl kun je meer over deze vorm van therapie lezen en in een kort filmpje bekijken.

Relatietherapie vraagt naast een financiële investering ook zorgvuldige fysieke en emotionele aandacht en aanwezigheid omgezet in tijd maken en reserveren, zowel voor jezelf als voor elkaar.

Gestallttherapie geeft je ruimte om nieuwe of andere keuzes te maken.

contact
Mariska HofflandRelatietherapie en EFT