Liefde is
vooral luisteren in stilte

Uit: Liefde, de mooiste citaten van Antoine de Saint-Exupéry

Relatietherapie

Tijdelijk professionele hulp vragen voor je relatie is een kwetsbare en tegelijk krachtige stap. Waarschijnlijk is dit het moment waarop er sprake is van een emotionele verwijdering tussen jou en je partner die niet langer draagbaar is. Ik help jullie graag de liefde voor elkaar weer beschikbaar te maken en in te zetten voor de relatie.

Wisselwerking
en EFT

De basis van waaruit ik met koppels werk is de gestaltpsychologie. Dat betekent dat ik me richt op de wisselwerking tussen jullie, zoals zich dat tijdens een sessie voordoet. Daarbij gebruik ik de EFT-methode om te helpen onderzoeken en ervaren in welke communicatiepatronen jullie verstrikt zijn geraakt en hoe jullie daar weer uit kunnen stappen.

De ‘emotionally focused’-therapy (EFT) is een methode van relatietherapie waarbij jullie drie fasen doorlopen om weer tot een liefdevolle en gezonde communicatie te komen. Op de website www.eft.nl kun je meer over deze vorm van therapie lezen en in een kort filmpje bekijken.

Relatietherapie

De praktijk biedt ook de mogelijkheid om relatietherapie met twee therapeuten te komen doen. Liesbeth werkt dan samen met John Korsman. Het voordeel daarvan is dat langere sessies mogelijk zijn. Er is meer tijd om relatievragen in dezelfde sessie verder en diep(er) uit te zoeken.

In een sessie met één therapeut heb je voor dezelfde kwestie soms twee of meer afzonderlijke sessies nodig. Dat is vanzelfsprekend geen probleem, maar de ervaring in de praktijk leert dat het voor koppels effectiever kan zijn om een langere sessie te reserveren.
In de drukte van het leven komen koppels er om allerlei redenen soms niet aan toe om tussen de ene en de andere afspraak zelf verder aan de slag te gaan met relatiekwesties. Als jullie een drukke agenda hebben, is het echt het overwegen waard om een relatiesessie met twee therapeuten te reserveren.

Op dinsdag en vrijdag kun je terecht voor relatietherapie met twee therapeuten. De sessies duren 60 minuten. Een langere sessie is in overleg mogelijk.

Het werken met één therapeut kost 60 euro pp per sessie en het werken met twee therapeuten kost 80 euro pp per sessie.

Gestallttherapie geeft je ruimte om nieuwe of andere keuzes te maken.

contact
Mariska HofflandRelatietherapie en EFT