Liefde is
vooral luisteren in stilte

Uit: Liefde, de mooiste citaten van Antoine de Saint-Exupéry

Relatietherapie

Tijdelijk professionele hulp vragen voor je relatie is een kwetsbare en tegelijk krachtige stap. Waarschijnlijk is dit het moment waarop er sprake is van een emotionele verwijdering tussen jou en je partner die niet langer draagbaar is. Ik help jullie graag de liefde voor elkaar weer beschikbaar te maken en in te zetten voor de relatie.

Wisselwerking
en EFT

De basis van waaruit ik met koppels werk is de gestaltpsychologie. Dat betekent dat ik me richt op de wisselwerking tussen jullie, zoals zich dat tijdens een sessie voordoet. Daarbij gebruik ik de EFT-methode om te helpen onderzoeken en ervaren in welke communicatiepatronen jullie verstrikt zijn geraakt en hoe jullie daar weer uit kunnen stappen.

De ‘emotionally focused’-therapy (EFT) is een methode van relatietherapie waarbij jullie drie fasen doorlopen om weer tot een liefdevolle en gezonde communicatie te komen. Op de website www.eft.nl kun je meer over deze vorm van therapie lezen en in een kort filmpje bekijken.

Relatietherapie

Na een intakegesprek bied ik twee routes aan voor relatietherapie. De keuze voor een route hangt voor een groot deel af van het gemak waarmee jullie tijd kunnen reserveren in jullie agenda. Therapie vraagt niet alleen een financiële investering, maar ook zorgvuldige fysieke en emotionele aandacht en aanwezigheid omgezet in tijd, zowel voor jezelf als voor elkaar.

Route 1: na het intakegesprek maken jullie vervolgafspraken van 90 minuten en tweewekelijks. Tijdens sessie 4 reflecteren we op de voortgang van het proces. Het is mogelijk dat jullie voldoende bodem hebben weten te maken waarop jullie zelfstandig verder kunnen. Het kan ook zo zijn dat we besluiten dat er nog vervolgsessies wenselijk zijn. Die spreken we dan af en de frequentie zullen we in overleg bepalen.
Het is aan te raden om na elke sessie enige tijd te reserveren om even op adem te komen voordat je verder gaat met de dag.

Route 2: na het intakegesprek maken jullie een vervolgafspraak voor een ochtend relatietherapie. Dit is van 9 tot 13 uur, inclusief een korte pauze. Dit is een intensieve ochtend van 4 uur. Tijdens deze uren hebben we de tijd om bepaalde thema’s diep(er) uit te werken en zo mogelijk ook af te ronden zodat jullie bepaalde thema’s ook werkelijk anders kunnen gaan benaderen, zowel inhoudelijk, verbaal als emotioneel. Het is bij deze route aan te raden om een dag vrij te nemen zodat jullie de middag hebben om bij te komen en zowel individueel als samen te reflecteren op de ochtend. Op die manier haal je het meeste rendement uit deze route.
In overleg is een vervolg mogelijk voor een tweede ochtendsessie of een of meerdere sessies van 90 minuten.

Gestallttherapie geeft je ruimte om nieuwe of andere keuzes te maken.

contact
Mariska HofflandRelatietherapie en EFT