Artikelen

M.R.

Liesbeth coacht mij in mijn persoonlijke, zakelijke en maatschappelijke leven. Geboren in een politiek gezin in het midden oosten, heb ik als een klein meisje onbewust veel meegemaakt. Opgegroeid in een complex gezin, welke uiteindelijk slachtoffer werd van politieke macht, waarvan de gevolgen, de bron vormen van mijn diepste gevoel van ongerechtigheid.
Vanaf mijn 22e ben ik in Nederland een nieuw leven begonnen. Na ruim 15 jaar, in 2016 ben ik in contact gekomen met Liesbeth. Als een hoogopgeleide vrouw, niet afkomstig uit Nederland, had ik veel bagage die mijn draagkracht in het leven, mijn relaties met mijn geliefden en mijn werk in de Nederlandse samenleving beïnvloede.
Met behulp van Liesbeth heb ik mijzelf leren kennen. We hebben samen mijn leven in kaart gebracht, alle gebeurtenissen doorgenomen en stil gestaan bij mijn verliezen en de effecten daarvan. De oer pijnen (zoals Liesbeth zegt) heb ik gevoeld. Ik heb leren rouwen en leren herkennen wat ik voel en waar dat gevoel vandaan komt. De link tussen mijn gedrag nu en de gebeurtenissen in het verleden.
Na twee jaar hard werken had ik de feiten op een rijtje. Ik besefte op een gegeven moment, hoe pijnlijk het ook was, dat het systeem waarin ik was opgegroeid, een slachtoffer was van ongerechtigheid. Ik heb daarnaast geleerd dat het niet de bedoeling was om mij als slachtoffer te blijven gedragen. Ik mag slachtoffer zijn, maar ik wil mij niet als slachtoffer gedragen.

Ik heb geleerd wie ik ben en wat ik in mijn bagage heb. De orde heeft mij geholpen om te durven te gaan staan en mijn plek in het leven in te nemen. Hoewel het nog steeds erg spannend is om in mijzelf te geloven en stevig te blijven staan.

Liesbeth is analytisch, oprecht, uitstekend in haar vak en een inspirerende vrouw. Als life coach confronteert ze mij regelmatig met mijzelf. Ze herinnert mij elke keer aan mijn eigen kracht. Ze heeft mij geleerd om mijn plek in het leven in te nemen. Stoppen met bedelen en het leven gaan leven in plaats van overleven.

Ik geloof dat ze een cadeau is van God, die mij gegeven is om alles uit het leven te kunnen halen en gelukkig te kunnen leven. Ik ben onderweg en ontzettend dankbaar hiervoor.

Haar coaching is niet noodzakelijk meer, maar het geeft mij de nodige duwtjes en support die ik vaak nog nodig heb om door de uitdagingen in mijn leven te komen. Onderstaande quote heeft ze een keer aan mij gegeven:

“Wat voor ons ligt en wat achter ons ligt, is niets in vergelijking met wat in ons ligt”  Ralph Waldo Emerson.

Hier geloof ik in.

Bedankt Liesbeth voor de goede zorg, wijze woorden en de inspiratie.

Share this post:
Mariska HofflandM.R.